logo1

گواهینامه HACCP

Haccp

گواهینامه HACCP

گواهینامه HACCP یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی را بر اساس کنترل نقاط بحرانی ، اجرا مینماید.

HACCP چیست؟

HACCP مخفف Hazard Analysis and Critical Control Point به معنی تجزیه و تحلیل خطر و کنترل نقاط بحرانی (HACCP) میباشد و یک سیستم ایمنی مواد غذایی است که فعالیت آن بر اساس شناسایی کلیه خطرات احتمالی موجود در مواد تشکیل دهنده و فرایندهای مختلف تولید مواد تشکیل دهنده خوراکی ها است.

هدف گواهینامه HACCP این است که اقدامات لازم برای جلوگیری از خطرات احتمالی آلودگی و در نتیجه تضمین ایمنی مواد غذایی انجام شود.

منشاء سیستم HACCP

گواهینامه HACCP در نتیجه جهانی شدن و لزوم ایجاد نیازهای بیشتر برای مصرف مواد غذایی بوجود آمده است. در سال 1959 ناسا می خواست برنامه ای را برای تضمین ایمنی مواد غذایی توسط فضانوردان در فضا اتخاذ کند و این شرکت Pillsbury بود که این سیستم کنترل را برای ارائه این تضمین ها معرفی کرد.

در سال 1993 ، كمیسیون Codex Alimentarius دستورالعمل های كاربرد سیستم HACCP را تصویب كرد و در سال 2005 استاندارد ISO 22000 منتشر شد كه سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی را براساس ISO 9001 و سیستم HACCP ایجاد می كند.

کاربرد HACCP

HACCP سیستمی است که ایمنی مواد غذایی را از منظر جهانی مطرح می کند ، زیرا خطرات فیزیکی ، شیمیایی و بیولوژیکی مواد اولیه ، مراحل مختلف فرآیند تولید و توزیع محصول را شناسایی ، تجزیه و تحلیل می کند.

این سیستم مدیریتی به گونه ای طراحی شده است كه در هر زمینه ای از صنایع غذایی ، از كشت و برداشت ، از طریق فراوری ، تهیه و توزیع مواد غذایی برای مصرف و... اجرا شود.

اهمیت HACCP چیست؟

سیستم HACCP علاوه بر تضمین سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی بر اساس کنترل نقاط بحرانی و همچنین با استفاده از اقدامات ایمنی مواد غذایی به:

استفاده کارآمدتر از منابع و پاسخ به موقع تر کمک می کند

اطمینان مصرف کنندگان را در مورد بهداشت مواد غذایی فراهم می کند.

خطرناک بودن ایمنی محصولات را تعیین میکند.

باعث افزایش رقابت بین سازمانها در صنایع غذایی می شود.

استفاده از محصولات و فناوری های جدید را معرفی می کند.

انطباق با الزامات را ارتقا می بخشد.

نحوه اجرای طرح HACCP
هنگام اجرای طرح HACCP ، می توانیم دو مرحله را ایجاد کنیم.
مرحله اول:
آموزش تیم HACCP با یک گروه چند رشته به رهبری یک نفر از تیم که متخصص سیستم محصول است و همچنین کارشناسانی که خطرات و ریسک هارا را می شناسند.
توضیحات محصول (ترکیب ، ساختار ، شرایط تولید ، بسته بندی ، ذخیره سازی ، توزیع ، انقضا و دستورالعمل استفاده).
شناسایی میزان مصرف مورد انتظار محصول ، یعنی تعیین میزان استفاده از محصول مورد نظر توسط مصرف کننده نهایی ، ضروری است.
شرح روند و طراحی نمودار جریان که در آن مطالعه HACCP برقرار است
تأیید نمودار جریان کلیه مراحل و اصلاح در صورت لزوم
مرحله دوم:
مرحله دوم نیز با 7 اصل HACCP همزمان است که به شرح زیر است:
اصل 1. هریک از خطرات احتمالی مرتبط با هر مرحله از فرآیند را تا مصرف نهایی کنترل کنید. این خطرات را تجزیه و تحلیل کرده و تعیین کنید که برای کنترل ، کاهش یا از بین بردن آنها چه اقداماتی باید انجام شود.
اصل 2. تعیین نقاط کنترل بحرانی (PPC).
اصل 3. برای هر PPC محدودیت های اساسی را مشخص نمایید. ممکن است اتفاق بیفتد که بیش از یک حد بحرانی برای یک مرحله معین تعیین شده باشد.
اصل 4. برای هر PPC یک سیستم نظارت ایجاد کنید. اطلاعات به دست آمده باید با استفاده از اقدامات اصلاحی توسط شخص واجد شرایط ارزیابی شود.
اصل 5. اقدامات اصلاحی را برای انحرافاتی که اتفاق می افتد تعیین کنید. این اقدامات باید اطمینان حاصل شود که PPC تحت کنترل است.
اصل 6. فرآیندهای تأیید را ایجاد کنید تا تأیید کنید که سیستم به درستی با آن کار می کند:
-        بررسی HACPP و سوابق آن
-        بررسی انحرافات و مقصد محصول
-        عملیاتی برای تعیین اینکه آیا PPC ها تحت کنترل هستند
-        اعتبارسنجی محدودیتهای بحرانی تعیین شده
اصل 7: ثبت و مستندات مناسب را تنظیم کنید.
رابطه بین ISO 22000 و HACCP
از سال 2005، ISO 22000 که استانداردی برای ایمنی مواد غذایی است ، براساس دستورالعمل های کنترل نقاط بحرانی (HACCP) مطابق با Codex Alimentarius و اصول مدیریت ایزو 9001 تدوین شده است. گواهینامه ISO 22000 یک استاندارد پذیرفته شده در در سراسر جهان و اساس گواهی ایمنی مواد غذایی را تشکیل می دهد. این امر عمدتاً برای شرکت هایی که با یک یا چند قسمت از زنجیره تأمین مواد غذایی درگیر هستند ، قابل استفاده است، مانند: تولید کنندگان خوراک ، کشاورزان ، دامداران ، تولید کنندگان مواد اولیه برای استفاده از مواد غذایی و ...
به همین ترتیب ، سازمانهای دیگری را نیز شامل می شود که به طور غیرمستقیم با زنجیره غذایی درگیر هستند ، مانند تامین کننده تجهیزات ، مواد تمیز کننده ، مواد بسته بندی و تولید کنندگان هر ماده دیگری که با مواد غذایی در تماس باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت گواهینامه HACCP با در ارتباط باشید..
مطالب مرتبط:
گواهینامه ایزو 22000
گواهینامه ایزو 9001
 سایر موارد جستجو شده :
گواهینامه HACCP چیست؟ گواهینامه HACCP ، سیستم HACCP ، دریافت گواهینامه HACCP ، اخذ HACCP ، گواهینامه بین المللی HACCP ، مدرک HACCP ، سیستم HACCP ، گرفتن مدرک HACCP ، قوانین HACCP ، تعریف HACCP ، اخذ گواهی HACCP ، دریافت HACCP ،
  • تهران، صادقیه
  • 02144259582
  • --
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

ارسال پیغام

  ایمیل ارسال نشد !   Your email has been sent.
بالا